#K la metrou

”Ne-mbulzim k la metrou, o fi statia da’ n-o vad eoo…”

Salut! De cand sunt in Bucuresti am acceptat ca cel mai rapid si accesibil mijloc de transport e metroul, pentru ca e aproape imposibil sa gasesti un taxi atunci cand ai nevoie. Asa cum la Cluj de Revelion stai ore in sir la telefon si apoi auzi “ne pare rau, reveniti!”, aici asta ti se spune de fiecare data. Exagerez si eu, dar in mare parte e foarte greu sa gasesti un taxi cand te grabesti undeva si nici sa nu fi fraierit.  Asa ca am invatat rutele pe care le folosesc cel mai des, cum ar fi mersul la studio sau la sediul Roton.

Avand in vedere ca doar in Mordor cred ca e mai cald decat la metrou, cand trebuie sa te si grabesti sa il prinzi , se intampla ceva ce pe mine ma enerveaza la culme. Oamenii se poarta de parca e o chestiune de viata si de moarte sa intri primul in vagon. Nici nu apuci sa cobori ca deja sunt alti 10 care se urca peste tine si se imping, in loc sa urmeze o ordine si o organizare. Sa nu zic ca unii iti si arunca priviri deranjate cand se opreste metroul ca sa te urci tu ca si cum cursa lor privata a fost intarziata.

Dar pe primul loc in lista lucrurilor pe care nu le suport la metrou se afla urmatorea chestie. Nu voi intelege niciodata oamenii care se agita si se panicheaza cu 10 minute inainte ca metroul sa opreasca in statie. De ce sa te  impingi printre toti oamenii , care oricum vor cobori si ei, ca sa te lipesti de usa , neaparat sa fii tu primul care iese?!

De nenumarate ori stau cu castile in urechi si, dintr-o data, simt vesnica bataie pe umar si deja stiu ce urmeaza;  -,,coborati?”  ,   – ,,da , cobor…dar abia a pornit din statia asta…”  si apoi incepe haosul.

Daca mergi cu metroul trebuie sa imi dai dreptate pentru ca stiu ca ai citit tagline-ul cantand. Pe tine ce te enerveaza la metrou?

marinela

 

Advertisements

2 thoughts on “#K la metrou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s